Jason Momoa

14. ledna 2011 v 19:45 | Lucy
Jason Momoa
Celé jméno: Joseph Jason Namakaeha Momoa
Datum narození: 1.8.1979
Místo narození: Honolulu, Havaj, USA
Znamení: Lev
Výška: 193 cm
Je havajsko-kavkazského původu. Se svou matkou vyrůstal v Norwalku ve státě Iowa. V roce 1998 začal studovat na Havajské univerzitě podmořskou biologii a byl tam objeven návrhářem Takeem. Tímto setkáním začala jeho modelingová dráha. Předváděl například i pro Louise Vuittona a v roce 1999 se stal Havajským modelem roku. Jason se kromě hraní věnuje i psaní a zajímá se o umění a je aktivním sportovcem - má rád horolezectví, snowboarding, jízdu na kole a skateboarding. Ve volném čase se zabývá například i budhismem ( v roce 1999 navštívil Tibet). V roce 2003 se přestěhoval do Austrálie. Vystupoval v mnoha uměleckých pořadech jak na Havaji tak i v Austrálii. Populární se stal rolemi Jasona Ioanona v Pobřežní hlídce a především Ronona Dexe v seriálu Stargate:Atlantis, nebo Frankieho Seaua v North Shore. Po skončení čtvrté série Stargate:Atlantis si nechal ostříhat své dredy, protože mu jeho váha způsobovala bolesti hlavy a překážely mu při natáčení akčních scén. 
23.7. 2007 se Jasonovi a jeho partnerce Lise Bonet narodila dcera Lola Iolani Momoa a o rok později 15.11. syn Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa.

Filmografie:
2011 - Conan
         - Stargate: Extinction
2007 - Pipeline
2004 - Hvězdná brána: Atlantida
         - Rodinka na tripu
2003 - Božská Lily
         - Pobřežní hlídka: Havajská noc
1989 - Pobřežní hlídka (TV seriál)
 


Komentáře

1 Tess Marquez Tess Marquez | Web | 14. ledna 2011 v 19:53 | Reagovat

Poprvé jsem ho viděla v seriálu "Pobřežní hlídka" a vím, že se mně strašně líbil, a potom se prostě objevil ve stargate .. No krása .. V Atlantis hraje super a postava Ronnona mu strašně sedí!

2 majas-serials majas-serials | Web | 23. ledna 2011 v 19:19 | Reagovat

s těma krátkejma vlasama sem ho skoro nepoznala :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama