Prosinec 2010

Paul McGillion

29. prosince 2010 v 20:09 | Lucy
Paul McGillion
Datum narození: 5.1.1964
Místo narození: Paisley, Skotsko, Velká Británie
Znamení: Kozoroh
Výška: 178 cm
Když mu byly dva roky jeho rodina se odstěhovala do Kanady. Jeho otec pochází z Irska, matka ze Skotska a je šestý z jejich sedmi dětí.
Paul má také na titul na vyučování sportu a biologie. V době svých studií na univerzitě se zapojoval do různých sportů jako je např. wrestling. Po ukončení studií započal vyučováním divadla v Torontu. Mezitím se účastnil různých konkurzů až se konečně dostal do Vancouveru. Po více než patnáct let tak rozsáhle pracoval v oblasti filmu, televize a divadla. V letech 1998-99 pracoval i na Vancouverské filmové škole a kromě toho začal produkovat a režírovat
Zatím největší úspěch získal rolí skotského doktora ve Stargate Atlantis - Carsona Becketta, který byl mezi fanoušky velmi oblíbený. Po jeho smrti v seriálu si ho fanoušci různými peticemi a protesty dokázali vrátit zpět. Se svým kolegou z Atlantis - Davidem Hewlettem a hercem z SG1 Christopher Judgem hraje v komedii A dog's breakfast. paul hrál i v několika známých seriálech jako je The X-Files, Smallville a Sliders. 

Rainbow Sun Francks

29. prosince 2010 v 19:41 | Lucy
Datum narození: 3.12.1979
Místo narození: Toronto, Ontario, Kanada
Znamení: Střelec
Je synem slavného herce a umělce Dona Franckse a bratr zpěvačky a herečky Cree Summer. Již ve čtyřech letech debutoval v dětském seriálu Sesame Street. Svou první skupiny Dynasty založil již v raném věku a hrál ve westernové mini-sérii Black Fox spolu s Christopherem Reevem a Tony Toddem. Po celý svůj život se nadšeně zajímá o hudbu - hraje na flétnu a pozoun a píše. Avšak největší úspěch mu zatím přinesl seriál Stargate Atlantis, kde si v první a druhé řadě zahrál postavu poručíka Aidena Forda, nadšeného mladého důstojníka, který působil po boku Joe Flanigana jako Johna Shepparda v jeho týmu.

Filmografie:
2007 - Vetřelci vs. Predátor 2
- This Space for Rent
2004 - Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
- Preview to Atlantis
- Stargate Atlantis: Rising
2000 - Love Come Down
- Love Song
1999 - One Heart Broken Into Song
1997 - Planet of Junior Brown, The
1995 - Černý lišák 3 Lidé dobří a zlí
- Černý lišák 2: Cena za mír
Dokumentární:
2004 - From Stargate to Atlantis: Sci-fi Lowdown
TV pořady:
2002 - Exposed

Corin Nemec

27. prosince 2010 v 19:05 | Lucy
Jonas Quinn
Celé jméno: Joseph Charles Nemec IV
Datum narození: 5.11.1971
Místo narození: Little Rock, Arkansas, USA
Znamení: Štír
Své herecké jméno převzal ze své přezdívky Corky, kterou mu dala jeho babička. Ještě v dětství se přestěhoval ze svého rodiště do Atlanty, nyní žije v Kalifornii. Ve dvanácti letech si zahrál v seriálu Webster (1983). Velkého uznání kritiků se mu ale dostalo až za poutavý výkon v titulní roli v minisérii I know my first name is Steven (1989). Další role na sebe nenechaly čekat. Více na sebe upozornil v seriálu Parker Lewis nesmí prohrát (1990-1993). Dále si zahrál i v mnoha filmech.
Velkou příležitost dostal v roce 2001, kdy mu byla nabídnuta jedna z hlavních rolí v seriálu Hvězdná brána. Objevil se zde už na konci 5. řady jako Jonas Quinn a nahradil tak Michaela Shankse. Fanoušci si ale postavu Daniela Jacksona, kterého Shanks hrál, vynutili nazpátek a tak musel Corin seriál opustit.
Nadále ale hrál v mnoha dalších filmech a seriálech proto nebyla Hvězdná brána poslední snímek, kde jsme ho mohli vidět.


Merry Christmas

24. prosince 2010 v 10:49 | Lucy
Všem fanouškům Stargate: Krásné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok!

Technologie

22. prosince 2010 v 19:14 | Lucy
•Orijské technologie
•Goa'uldské technologie
•Asgardské technologie
•Tokránské technologie
•Wraithské technologie
•Pozemské technologie

Narozeniny

19. prosince 2010 v 19:50 | Lucy
Budu se snažit přidávat sem další :)
LEDEN
4.1.1958 - Gary Jones (Walter Harriman)
5.1.1967 - Joe Flanigan (John Sheppard)
5.1.1969 - Paul McGillion (Carson Beckett)
11.11.1971 - David DeLuise (Pete Shanahan)
19.1.1971 - Rachel Luttrell (Teyla Emmagan)
23.1.1950 - Richard Dean Anderson (Jack O'Neill)

ÚNOR
7.2.1967 - David Nykl (Radek Zelenka)

BŘEZEN
19.3.1969 - Connor Trinneer (Michael Kenmore)

DUBEN
5.4.1952 - Mitch Pileggi (Steven Caldwell)
8.4.1970 - JR Bourne (Martuf, Lantash)
18.4.1968 - David Hewlett (Rodney McKay)

KVĚTEN
6.5.1970 - Kavan Smith (major Lorne)

ČERVEN
2.6.1979 - Morena Baccarin (Adria)
2.6.1982 - Jewel Staite (Jennifer Keller)
8.6.1973 - Lexa Doig (Carolyn Lamová)
26.6.1954 - Robert Davi (Acastus Kolya)

ČERVENEC

SRPEN
1.8.1979 - Jason Momoa (Ronon Dex)
20.8.1966 - Colin Cunningham (Paul Davis)
23.8.1938 - Ronny Cox (Senátor Kinsey)
28.8.1965 - Amanda Tapping (Samantha Carter)

ZÁŘÍ
7.9.1962 - Cliff Simon (Ba'al)
29.9.1974 - Alexis Cruz (Skaara)

ŘÍJEN
11.10.1972 - Claudia Black (Vala Mal Doran)
13.10.1964 - Christopher Judge (Teal'c)
27.10.1943 - Carmen Argenziano (Selmak)
27.10.1953 - Robert Picardo (Richard Woolsey)

LISTOPAD
5.11.1971 - Corin Nemec (Jonas Quinn)
9.11.1965 - Teryl Rothery (Janet Fraiser)

PROSINEC
3.12.1979 - Rainbow Sun Francks (Aiden Ford)
6.12.1969 - Torri Higginson (Elizabeth Weir)
9.12.1941 - Beau Bridges (Hank Landry)
11.12.1962 - Ben Browder (Cameron Mitchell)
14.12.1977 - Martin Christopher (Major Marks)
15.12.1970 - Michael Shanks (Daniel Jackson)
17.12.1976 - Kate Hewlett (Jeanie Miller)
23.12.1954 - Dan Shea (seržant Siler)
31.12.1957 - Peter Williams (Apophis)

Epizody

19. prosince 2010 v 17:50 | Lucy
Stargate SG-1
1.řada │ 2.řada │ 3.řada │ 4.řada │ 5.řada │ 6.řada │ 7.řada │ 9.řada │ 10.řada

Stargate Atlantis
1.řada │ 2.řada │ 3.řada │ 4.řada │ 5.řada

Stargate Universe
1.řada │ 2.řada

Konec SGU

18. prosince 2010 v 11:55 | Lucy |  News
avatar01
Ve čtvrtek 16.12. 2010 oznámil kanál Syfy, že se už nebude natáčet 3. řada Stargate Universe. Posledních deset dílů bude odvysíláno na jaře 2011. A jaký je důvod? Zatím nebyl uveden žádný oficální důvod ukončení seriálu ale vše nasvědčuje tomu, že za to může nízká sledovanost.
A jak se o zrušení SGu dozvěděli herci? Velice zvláštním způsobem - přes Twitter a to hlavně díky fanouškům. Tato informace se poprvé objevila na internetových stránkách Deadline.com a hned poté ji zveřejnil Craig Engler na Twitteru. 
David Blue (Eli Wallace) k tomu dodal jen toto: "Zatraceně. Zrovna jsem slyšel ty novinky. Nejspíš se nám to nikdo nerozhodl říct dopředu."
"Dozvědět se o zrušení SGU od svých fanoušků jen ukazuje sílu Twitteru. Bude mi velmi chybět má SGU rodina. Díky za vaši lásku a podporu," napsala představitelka Camile Wray Ming-Na na svůj Twitter. 
Brzy potom, co se tato zpráva rozšířila po Twitteru, obdrželi herci spoustu zpráv od fanoušků ale i od herců z jiných seriálů.
Lou Diamond Phillips k tomu napsal: "S SGU byla nádherná zkušenost. Jsem jen smutný, že neuvidím ty báječné lidi tak často. Ale vím, že mám dobré přátele do života."
Dokonce se přidala i manželka Davida Hewletta - Kate, která si v SGA zahrála Jeanii Millerovou: "Takže... dnes končí Hvězdná brána? Pokud je to ta, jsem velmi smutná. SGU byl zatraceně dobrý seriál se silným obsazením."
Tímto je tedy jasné, že SGU je u konce. Zbývá ještě 10 epizod a jsou ohlášeny dva filmy, které se snad budou natáčet. Zrušení SGU jim ale moc nepomůže.
Za tyto informace děkuju serveru sg-portal.eu.




SG1 - 2.řada promo

13. prosince 2010 v 19:32 | Lucy

Červená Karkulka plakát!

13. prosince 2010 v 19:27 Plakáty a fotky k filmům
Propagační plakát k novému filmu s Michaelem Shanksem: Červená Karkuka.


David Nykl v The Beast of Bottomless Lake!

13. prosince 2010 v 19:19 | Lucy |  Ostatní trailery
David Nykl, kterého můžete znát jako Dr. Zelenku v SGA si zahrál v novém filmu The Beast of Bottomless Lake. Objeví se zde jako kryptozoolog Dr. Paul Moran, který pátrá po příšeře Ogopogo (což je něco jako příšera z jezera Loch Ness a stejně jako o ní neexistují o tomto tvoru žádné důkazy). Tento tvor ale žije  v jezeře Okanagan v Kanadě. 
Jedná se spíše k komedii, která zachycuje posedlost Dr. Morana najít a chytit Ogopogo. K tomu je motivován také 2 milióny dolarů.
V poslední době objíždí tento film různé Kanadské filmové festivaly.

Layout 0.2

11. prosince 2010 v 11:59 | Lucy |  Layouts
Title: Sheppard
By: Me
Náhled:
layout02-náhled

Scény

10. prosince 2010 v 19:43 | Lucy
>>scény z SG-1
>>scény z Atlantis
>>scény z Universe
>>scény k filmům SG herců

Trailery

10. prosince 2010 v 19:38 | Lucy
1.řada │ 2.řada
Ostatní - trailery k filmům SG herců

Fotky z epizod

10. prosince 2010 v 19:33 | Lucy
• Stargate Universe
1.řada │ 2.řada