Richard Dean Anderson

21. října 2010 v 20:34

Datum narození: 23.1. 1950
Místo narození: Minneapolis, Minnesota, USA
Znamení: Vodnář
Výška: 186 cm
Svou kariéru započal v mýdlových operách. V letech 1976-81 si zahrál v seriálu General Hospital jako doktor Jeff Webber. Slavnějším se stal ale až v seriálu MacGyver. Od roku 1997 účinkoval v seriálu Hvězdná brána v roli plukovníka (generála) Jacka O'Neilla. Od 8. řady seriálu zvolil méně časté účinkování, aby se mohl více věnovat své dceři Wylie Quinn Annarose, kterou má se svou bývalou přítelkyní Apryl Prose. Také se objevil ve třech epizodách seriálu Stargate Atlantis.



Filmografie
(jen přeložených do CZ):
2009 - Stargate Universe (TV seriál)
2008 - Hvězdná brána: Návrat
2004 - Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
1997 - Hořící peklo
         - Hvězdná brána (TV seriál)
1996 - Pandořina skříňka
1995 - Hra o rodinu
1994 - MacGyver: Cesta zkázy
         - MacGyver: Ztracený poklad Atlantidy
         - Zrada a pomsta
1992 - Očima vraha
1989 - Simpsonovi (TV seriál)
1985 - MacGyver (seriál i film)
1982 - Lékařská akademie
1981 - Poslední důkaz
Dokumentární:
2006 - Hvězdná brána: Příběh jednoho fenoménu
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama