Michael Shanks

21. října 2010 v 20:41

Celé jméno: Michael Garrett Shanks
Datum narození: 15.12. 1970
Místo narození: Vancouver, Britská Kolumbie, Kanada
Znamení: Střelec
Výška: 185 cm
Už od raného dětství se zajímal o herectví a hrál ve všech školních představeních. Je také velmi nadaný v hokeji. Rozhodl se však, že se hokeji bude věnovat jen amatérsky a nastoupil na univerzitu, kde studoval obchod. Dodnes ale fandí vancouverskému týmu Canucks.

Obchod mu moc nešel a tak přestoupil na herectví. Roku 1994 získat titul Bachelor of Fine Arts. Jeho první role byla v seriálu The commish. Účinkoval také v seriálech Highlanger a University Hospital. V roce 1997 se poprvé objevil v seriálu Hvězdná brána v roli Daniela Jacksona, která ho proslavila po celém světě. Jednu epizodu - V dvojím ohrožení dokonce sám režírovala a propůjčil svůj hlas asgardu Thorovi. V roce 2001 se pokusil ze seriálu odejít ale na nátlak fanoušků se zase vrátil.
Byl ženatý s Vaitiarou Bander (v seriálu ztvárnila postavu Sha're), se kterou má dceru Tatianu. Od roku 2003 je ženatý se svou hereckou kolegyní z Andromedy a Hvězdné brány Lexou Doig. Mají spolu dceru Miu Tabithu a syna Samuela Davida.


Filmografie:
2011 - Červená Karkulka
2010 - Smallville: Absolute Justice
2009 - Beznadějný útěk
         - Stargate Universe
2008 - Hvězdná brána: Návrat
         - Hvězdná brána: Archa pravdy
         - Ztracený poklad Aztéků
2007 - Rozpolcení
2006 - Polibek pod jmelím
2005 - Vosy útočí
2004 - Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
2003 - Královna Sumuru
2002 - Od dveří ke dveřím
         - Po celém městě
2001 - Náhle obnažená
         - Smallville (TV seriál)
         - 24 hodin (TV seriál)
1997 - Hvězdná brána
Dokumentární:
Hvězdná brána - Příběh jednoho fenoménu
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama