Ben Browder

21. října 2010 v 20:37

Celé jméno: Robert Benedic Browder
Datum narození: 11.12. 1962
Místo narození: Memphis, Tennessee, USA
Znamení: Střelec
Výška: 185 cm
Nejdříve navštěvoval střední školu Myers park v Charlotte v Severní Kalifornii a získal BS v psychologii na Furmanské univerzitě. Potom studoval drama v Londýně a tam se také poprvé setkal se svojí ženou Francescou Bulle. Roku 2002 se společně přestěhovali do Austrálie, kde společně pracovali na TV seriálu Farscape. Spolu mají dvě děti, které ale pečlivě střeží před veřejností.

Po několika vystoupeních v divadle si Ben zahrál menší role v několika celovečerních filmech, včetně kapitána v Memphis Belle (1990) a roli přechodného přítele v A Kiss Before Dying (1991) se Seanem Youngem a Mattem Dillonem. Divákům amerických a kanadských televizí byl poprvé představen v seriálu Party of Five (1994). V roce 1999 si zahrál hlavní roli amerického astronauta Johna Crichtona v seriálu Farscape. Česku je především známý rolí plukovníka Mitchell v seriálu Hvězdná brána. 
Benova rodina také vlastní závodní vůz Nascar, který řídí jeho bratr Neil Browder. Benovým oblíbeným filmem je Jeremiah Johnson (1972).

Filmografie:
2010 - Hellcats (TV seriál)
2008 - Hvězdná brána: Archa pravdy
         - Hvězdná brána: Návrat
2004 - Farscape: Mírový operace
         - Příběh Charlieho andílků
         - Přítel vrahem
1999 - Farscape (seriál i film)
1997 - Hvězdná brána (TV seriál)
         - Nevada
         - Prohnilá do morku kostí
         - Rychlá kola
1996 - Nevinné oběti
1994 - Správná pětka (TV seriál)
1992 - Danielle Steel: Hollywoodská tajemství
1991 - Polibek před smrtí
1990 - Memphiská kráska
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama