Amanda Tapping

21. října 2010 v 20:40

Datum narození: 28.8. 1965
Místo narození: Rochford. Essex, Anglie
Znamení: Panna
Výška: 175 cm
Otec jí vždycky chtěl dát jméno Samantha, protože je to podle něj špičkové jméno, a tak jí (když má možnost) tak oslovuje.

Když byli Amandě tři roky přestěhovala se srodiči a svými třemi bratry do Ontaria. Rodiče chtěli, aby se jejich dcera stala vědkyní ale Amanda měla jiný sen. Chtěla se stát buď mořskou bioložkou nebo hrečkou - což se jí splnilo. V Ontariu vystudovala dramatické umění (University of Windsor School of Dramatic Art). Bavila ji matematika ale na vysoké škole ji pustila k vodě a začala se více zajímat o herectví.
Random Acts, kterou založila v 90. letech s Na North Toronto High vyhrála cenu "The Dramatic Arts Award a Environmental Science Award". Od roku 1992 studovala divadlo. Poté si zajistila prvního agenta a s ním i svou první reklamu. Po ní následovaly další a Amanda se rozhodla vydělanými penězi podpořit divadelní společnost s Katherine Jackson a Anne Marie Kerr.
Nejznámější se stala až díky roli Samanthy Carterové v seriálu Hvězdná brána.
Provdala se za Alana Kovacse a v březnu roku 2005 se jí narodila holčička.

Filmografie:
2009 - Stargate Universe (TV seriál)
2008 - Hvězdná brána: Archa pravdy
         - Hvězdná brána: Návrat
         - Svatyně (TV seriál)
2007 - Sanctuary
2006 - Smrtící zásnuby
2004 - Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
         -Zeměmoří
2002 - Život nebo něco takového
2001 - Černá díra
2000 - Černý jezdec
1997 - Hvězdná brána (TV seriál)
         - Láska na černo
1996 - Co jsi to za matku?
         - Střípky vzpomínek
1995 - Dárce
         - Dítě na půjčku
         - Nerovný zápas
Dokumentární:
2006 - Hvězdná brána: Pravdivý příběh
         - Hvězcná brána: Příběh jednoho fenoménu
2004 - Lovci přízraků
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama